Runt knäcke – våra klassiker
För att du och vi ska må bra bakar vi som vår gammelfarmorsmormor Jacobs Karin bara med naturliga ingredienser, vatten från egen källa och aldrig mer än vad naturen ger oss.
Rutknäcke – luftiga och frasiga
Tack till vår gammelfarmor Jakobs Jon Anna. Hon var först i Sverige med att lansera rutbröd – hemligheten är rutkaveln som än idag ger oss alla ett riktigt frasigt och mört bröd.
Trekantsknäcke – mindre men lika goda
Sedan 40 år finns Leksands även som trekantiga bröd. Ett lagom format till brödkorgen eller det mindre hushållet, och perfekt för dig som vill pröva nya smaker eller variera under dagen.
Fäbodknäcke – bagarens hemlighet
Fäbodknäcket är tunnare och har en delikat och underbar smak. Inspirationen kommer från knäckebrödsbagaren Land Alice Gustafsson och hennes levande fäbod Skallskog.
Tre kullor – hantverksknäcket
Tre Kullor är unikt kryddade, bakade för hand och gräddade i konditoriugnar. Resultatet blir ett finstämt knäcke, samtidigt som både ögat och smaklökarna bjuds på något extra.
Vanliga frågor om vårt knäckebröd
Ja, vårt knäckebröd är rikt på fiber, vilket bidrar till en stabil blodsockernivå och god matsmältning. De som är bakade på ren råg innehåller 100 % fullkorn och är helt utan tillsatt socker och fett.
Vår råg odlas som oftast inom 34 mil och ca ⅓ kommer ifrån Dalarna och mals i vår egen kvarn för att säkerställa högsta kvalitet och färskhet.
Absolut! Vårt bageri har varit fossilfri sedan 2013. Nu arbetar vi på resten av flödet i från fält till butik. 2025 skall alla frakter och egna bilar i Sverige vara fossilfria. Vi använder inga tillsatser eller bagerihjälpmedel när vi bakar.
Förvara ditt knäckebröd torrt, till exempel i en tät burk för att behålla krispigheten. Har det ändå blivit lite mjukt så lägg det i ugnen i några minuter på 50-100 grader så blir det som nybakt igen.
Självklart! Vårt knäckebröd är mångsidigt och kan användas till allt från tapas och pizzabottnar till dessertbaser och wraps. På vår hemsida hittar du recept för olika måltider och tillfällen.
Vår långa historia, noggrant utvalda råvaror och fossilfria bageri gör Leksands Knäckebröd unikt. Vi har bevarat traditionen samtidigt som vi utvecklat moderna smaker och användningsområden.