Varukorg

Om Leksands 

Vår historia började med Jakobs Karin, vår gammelfarmors mormor, som var en duktig bagarkulla. Hon hade ett enkelt men genialt recept på knäckebröd. Råg från åkrarna kring gården, vatten från den egna källan, jäst och en nypa salt. Hon lärde sin dotter Anna bakandets konst, Anna startade ett bageri och resten är som man brukar säga, historia. Än idag bakar vi vårt knäckebröd efter samma recept.

ALLT FLER UPPTÄCKER LEKSANDS KNÄCKEBRÖD

Så gott som hela Sveriges befolkning äter knäckebröd. Fast enligt tradition äter dalmasar mest och skåningar minst. Det traditionella knäckebrödsbältet sträcker sig från Jämtland i norr till Närke och Södermanland i söder. Men allt fler har upptäckt knäckebrödets goda smak och hälsosamma effekt. Därför ökar sakta men säkert konsumtionen i södra Sverige. En undersökning visar att en av fyra knäckebrödskonsumenter väljer Leksands, vilket innebär att cirka 2 170 000 personer gillar vårt bröd.

SJÄTTE GENERATIONEN STYR FAMILJEFÖRETAGET

Sedan årsskiftet 2005/2006 är det sjätte generationen Joon som driver Leksands Knäckebröd med vd Peter Joon vid rodret. Peters syster Annika Sund arbetar som marknadschef och deras far Rune Joon är styrelseledamot.

I Leksands Knäckebröd har det alltid funnits en stark entreprenöranda och så än i dag. Företaget möter den växande knäckebrödsmarknaden genom att utöka bageriet. Genom kontinuerliga förbättringar kan vi nu baka 8000 ton knäckebröd per år. Framtiden ser ljus och mer spännande ut än någonsin.

 

GAMLA GENUINA FAMILJERECEPT – VÅR FRAMGÅNG

Vi bakar fortfarande efter samma familjerecept som Jakobs Karin, i början av 1800-talet, använde när hon bakade. Men så är vi också leksingar och med dalmasars envishet och traditionskänsla har vi hållit fast vid det enkla och ursprungliga: svensk fullkornsråg, friskt vatten från egen källa, jäst och en nypa salt. Nu visar det sig att det är just detta som är framgångskonceptet.

 

HÄLSOSAM, NÄRODLAD RÅG

Vårt bröd bakas på 100 procent fullkornsmjöl, vilket innebär att hela rågkornen används, med både grodd och skal. Skalet innehåller vitaminer, mineraler och mycket fibrer som håller magen i trim och blodsockret på en jämn nivå. Dessutom innehåller vårt bröd inget tillsatt fett eller socker.

Leksands Knäckebröd bakas av personer som kan sitt hantverk från grunden och av råvaror som håller högsta kvalitet. Rågen är svenskodlad och skördas så nära vårt bageri och vår egna kvarn som möjligt.