Varukorg

HÄLSOSAM, NÄRODLAD OCH BAKAT UTAN TILLSATSER

Familjereceptet
Vi bakar fortfarande efter samma familjerecept som Jakobs Karin använde när hon bakade i början av 1800-talet. Men så är vi också leksingar och med dalmasars envishet och traditionskänsla har vi hållit fast vid det enkla och ursprungliga: svensk fullkornsråg, friskt vatten från egen källa, jäst och en nypa salt.

Fullkorns rågen
Vårt bröd bakas på 100 procent fullkornsmjöl, vilket innebär att hela rågkornen används, med både grodd och skal. Skalet innehåller vitaminer, mineraler och mycket fibrer som håller magen i trim och blodsockret på en jämn nivå. Dessutom innehåller vårt mjöl inga tillsatser eller bagerihjälpmedel. Det är vanligt att man tillsätter tex askorbinsyra i mjölet vilket inte alltid står på förpackningen. Men vi tillsätter aldrig någonting.

Leksands Knäckebröd bakas med kärlek av personer som kan sitt hantverk från grunden och av råvaror som håller högsta kvalitet. Rågen är svenskodlad och skördas så nära vårt bageri och vår egna kvarn som möjligt. Vi har en stark ambition att all råg skall växa inom 34 mil. Vilket vi klarar en normal sommar.

Vatten från egen källa
Av kristallklart vatten bakar vi det godaste knäckebrödet. Under vårt bageri rinner Badelundaåsen som vi bakar vårt knäckebröd av. Den har sitt ursprung i Leksand och bildades under istiden. Det är en glaciärälv som rinner 50-150 meter ner i marken. Många kommuner söder om oss tar sitt fina dricksvatten härifrån. Vi har en egen källa under bageriet där vi tar vattnet ifrån direkt in till degrummen.

 

 

Inga tillsatser
Knäckebröd ska vara knäckebröd. Därför bakar vi enbart med naturliga ingredienser och aldrig med några tillsatser. Det som står på paketet är det som det innehåller.