Varukorg

Fäbodknäcke – bagarens hemlighet

Fäbodknäcket är tunnare och har en delikat och underbar smak. Inspirationen kommer från knäckebrödsbagaren Land Alice Gustafsson och hennes levande fäbod Skallskog.

Vanliga frågor om vårt knäckebröd

Ja, vårt knäckebröd är rikt på fiber, vilket bidrar till en stabil blodsockernivå och god matsmältning. De som är bakade på ren råg innehåller 100 % fullkorn och är helt utan tillsatt socker och fett.

Vår råg odlas som oftast inom 34 mil och ca ⅓ kommer ifrån Dalarna och mals i vår egen kvarn för att säkerställa högsta kvalitet och färskhet.

Läs mer om våra råvaror.

Absolut! Vårt bageri har varit fossilfri sedan 2013. Nu arbetar vi på resten av flödet i från fält till butik. 2025 skall alla frakter och egna bilar i Sverige vara fossilfria. Vi använder inga tillsatser eller bagerihjälpmedel när vi bakar. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Förvara ditt knäckebröd torrt, till exempel i en tät burk för att behålla krispigheten. Har det ändå blivit lite mjukt så lägg det i ugnen i några minuter på 50-100 grader så blir det som nybakt igen. 

Självklart! Vårt knäckebröd är mångsidigt och kan användas till allt från tapas och pizzabottnar till dessertbaser och wraps. På vår hemsida hittar du recept för olika måltider och tillfällen.

Upptäck vår receptbank för knäcke.

Vår långa historia, noggrant utvalda råvaror och fossilfria bageri gör Leksands Knäckebröd unikt. Vi har bevarat traditionen samtidigt som vi utvecklat moderna smaker och användningsområden.