Varukorg

Historia, hantverk och knäckeinnovation – i en väska

Anpassad för skog och mark, skakiga utflykter och mättande mellanmål. Tillsammans med dalanära Tärnsjö Garveri har Trekanten tagits fram, en gedigen väska i vegetabiliskt garvat läder och stor hantverksskicklighet. Formad och inspirerad efter vårt egna traditionella trekantsknäcke. Designad för att klara naturens knäckande utmaningar ­­– så att knäcket äntligen kan följa med på tur. Till en ostressad plats för avkoppling och återhämtning. Nu i limiterad upplaga i 60 exemplar.

Trotjänaren trekantsknäcket

Sedan 1986 har vi bakat det klassiska och goda trekantsknäcket i olika smaker. Den signifikanta formen har sedan dess varit ett stående inslag i svenskarnas skafferier. Och det var just det som vi tyckte var synd. Att knäcket blev kvar i hemmen när det var dags för utflykt. Med alla näringsrika ingredienser i sin lilla förpackning är brödet ett perfekt mellanmål på hajken. Den nya smaken i trekantsfamiljen är Frön och Havssalt, ett frasigt och smakrikt knäcke med god sälta.

Trekanten – knäckeinnovation från Leksands

Med sin tåliga insida i rostfritt stål är Trekanten anpassad för att hålla knäcket krasfritt – under hela hajken. Stålet är uttagbart från lädret för lättare rengöring och utsidan är klädd i exklusivt mörkblått läder från Uppland. Den justerbara axelremmen möjliggör flera olika bärsätt under turen. Remmen är avtagbar för att kunna fästas utanpå ryggsäcken med Trekantens karbinhake. På väskans rygg finns fickor för smörkniv och eldstål för att enkelt kunna bre en god smörgås och tända lägerelden när du kommit fram till utflyktens fikapaus.

Hantverksmässig historia, av och med Tärnsjö Garveri

Sedan 1873 har Tärnsjö Garveri, beläget bara några mil från Dalarnas landskapsgräns, producerat kvalitativa produkter av högsta hantverksskicklighet. Precis som i vårt bageri i Häradsbygden i Leksand har garveriet under åren utvecklat sina processer men kärleken till den starka hantverkstraditionen lever kvar och förs vidare från generation till generation. Läs mer om Tärnsjö Garveri här.

Knäckeväskan Trekanten

I vegetabiliskt garvat läder och i limiterad upplaga. Väskans mått är: 16×13,5×14 cm. Till väskan medföljer ett paket Frön och Havssalt och en smörkniv. 

Läs mer om Trekantens lädervård här.