Ingredienser
Ingredienser:
5 dl havregryn
4 msk honung, flytande
180g – ett paket Leksands Knäckebröds Tre Kullor med havssalt, frön och teff
1,5 dl sötmandel
1 dl cashewnötter
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter
2 msk riven kokos
1 dl russin
1 dl tranbär
Instruktioner
1.
Värm ugnen till 180 grader.
2.
Häll ut havregrynen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över flytande honung och rör ihop blandningen lite med händerna.
3.
Ställ in plåten i mitten av ugnen och rosta tills grynen har fått lite färg, det tar cirka 15 minuter. Ta ut och rör runt och rosta sedan vidare tills havregrynen har en jämn och fin färg. Ta ut och låt svalna.
4.
Blanda havregrynen med övriga ingredienser och tunnknäcke. Förvara i en burk med tätförslutande lock.
5.
Ät granolan till yoghurt eller fil. Smaklig måltid!