Ingredienser

Julknäckecrisp:
7 1/2 dl Leksands 2018 års julknäcke
Äpple&Kanel, i små bitar
1 dl pumpafrön
1 dl mandlar
2 msk smör
2 tsk farinsocker
1 tsk kanel

Saffransris á la Leksand:
500 g risgrynsgröt
1 påse saffran
1 dl vispad grädde
1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

1. Julknäckecrisp: Värm upp ugnen till 200 grader och rosta knäckebröd, pumpafrön och mandlar i 5 minuter på en plåt med bakplåtspapper. Smält smör och tillsätt farinsocker och kanel. Vänd ner den nyrostade knäckebrödsblandningen i det bubblande sockersmöret och rör om noga. Sprid ut julknäckecrispet på plåten tills servering.
2. Saffransris á la Leksand: Lägg upp den kalla risgrynsgröten i en bunke. Vänd ner vispad grädde, saffran och vaniljsocker, blanda väl. Lägg upp i portionsskålar och dekorera med julknäckecrisp och eventuellt kanelstång och en apelsinskiva.
3. Julknäckecrispet fungerar även utmärkt att strössla över yoghurt med honung och färska bär eller en smoothie.