Ingredienser

7– 8 bitar Trekant Normalgräddat
1 dl Prostens tomatsås
75 g varmrökt lax
1 liten gul lök
1 nypa socker smör eller olja att steka i
Flingsalt och nymalen svartpeppar
60 g buffelmozzarella
1 dl grovriven ost, gärna Grana Padano blandad med annan ost
Rivet skal från 1/2 citron
1 1/2 msk brynt smör
Plockad dill
Nyriven pepparrot
Smör och olja

Instruktioner

1. Värm ugnen till 225 grader.Avsluta med att ringla brynt smör över. 
2. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras.
3. Bred tomatsås över knäckebröden.
4. Toppa med lök och lax bruten i bitar och krydda med salt och peppar.
5. Bryt mozzarellan i bitar och toppa pizzabitarna med detta och resten av den rivna osten.
6. Bryt mozzarellan i bitar och toppa pizzabitarna med detta och resten av den rivna osten.
7. Toppa de färdiggräddade pizzabitarna med plockad dill samt riven pepparrot och citronskal.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
9. Servera genast.
10. Så bryner du smör! Smält smör i en kastull på medelvärme. Håll kastrullen över värmen tills smöret smält och börjar bli gyllenbrunt samt dofta sött och lite nötigt. Rör om i smöret så att det inte bränns. Om smöret snabbt får för mycket färg kan du ta bort kastrullen från värmen och hastigt röra ner ett par klickar kylskåpskallt smör. Låt det smälta smöret stå lite innan du använder det så att eventuella restprodukter från smöret hamnar i botten av kastrullen.