Ingredienser
| 4 st | Morötter, rengjorda |
| 10 dl | Äppelmust så det täcker morötterna |
| 2 st | Skivor Tre Kullor Havre & Havssalt, smulat |
| 1 dl | Torkat morotsskal |
| 1 tsk | Svamppulver |
| 1 dl | Smör eller olja till brödet |
| 1 dl | Svampmajonnäs, se separat recept |
| 1 krm | Örtsalt |
| 1 krm | Nymald svartpeppar |
| 1 msk | Äppelbalsamico |
| 1 msk | Fläderkapris |
| 1 st | Krasse |
SVAMPMAJONNÄS | |
| 3 st | Äggulor |
| 1 tsk | Dijonsenap |
| 1 st | Vitlöksklyfta, finriven |
| 0.5 msk | Rödvinsvinäger |
| 4 dl | Rostad svampolja |
| 1 krm | Salt och nymald svartpeppar |
Instruktioner
1.
Sätt ugnen på 120 grader.
2.
Lägg morötterna i en ugnsform. Lägg på smöret och täck med bakplåtspapper så att morötterna håller sig under smöret när det smälter. Baka mitt i ugnen cirka 2 timmar, tills morötterna är mjuka rakt igenom. Känn efter med en potatissticka. Lyft upp morötterna ur smöret och krydda med salt och peppar.
3.
Rosta 2 skivor Tre Kullor Havre & Havssalt, torkat morotsskal och svamppulver i lite smör eller olja i en stekpanna tills det är krispigt. Mixa i matberedare till ett pulver om du vill ha det mer finfördelat.
4.
Servera morötterna med en skvätt äppelbalsamico på morötterna, några klickar med svampmajonnäsen, fläderkapris, Tre Kullor knäckecrunch- blandningen och krasse.
5.
Servera gärna en skiva Tre Kullor Havre & Havssalt vid sidan om.
SVAMPMAJONNÄS
1.
Lägg äggula, senap, vitlök och vinäger i en skål och vispa ihop med elvisp eller handvisp. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar. Blir majonnäsen lite för fast kan du tillsätta några droppar vatten.
2.
Tips! Om majonnäsen skär sig: Lägg 1 tsk dijonsenap, 1 tsk rödvinsvinäger och 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.
Tips!

