Varukorg

Rundrut Från Sverige

Brungräddat
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Mild Smakrik

Precis som Knäcket, har Rund Rut en brungräddad variant. Martin, son till grundarna Jon Olof och Anna, tog hand om kakor som gräddats lite för länge. Detta bröd såldes i bageriboden till Leksandsborna, vilka gillade smaken på det ”misslyckade” lite brunare brödet. Martin lanserade då Knäcke Brungräddat, som snabbt blev en succé. Eftersom det brungräddade brödet uppskattades av så många fick även Rund Rut en sådan efterföljare.

Brungräddat blir lite mörkare och får en rikare smak genom att gräddas lite längre. För att göra kakan rutig naggas degen med en speciell kavel. Rutorna jäser upp och bildar luftiga kuddar, som gör rutbrödet särskilt mört och frasigt.

Rågax
  • Ingredienser

    Ingredienser

    Fullkornsrågmjöl*, vatten från egen källa*, jäst* och salt

    *från Sverige

    Vikt 700 g

    NyckelhålsmärktFrån SverigeFuldkorn

    Näringsinnehåll / 100 g

    Energi1450 kJ/350 kcal
    Fett2,6 Gram
      Varav mättat fett0,6 Gram
    Kolhydrat64 Gram
      Varav sockerarter1,3 Gram
    Fiber21 Gram
    Protein9 Gram
    Salt1,2 Gram
  • Recept

  • Warning: Illegal offset type in isset or empty in /home/leksand1/public_html/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/classes/core-abstract-classes/class-wpml-element-translation.php on line 247

    Warning: Illegal offset type in isset or empty in /home/leksand1/public_html/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/classes/core-abstract-classes/class-wpml-element-translation.php on line 257

    Warning: Illegal offset type in /home/leksand1/public_html/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/classes/core-abstract-classes/class-wpml-element-translation.php on line 258

    Warning: Illegal offset type in isset or empty in /home/leksand1/public_html/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/classes/core-abstract-classes/class-wpml-element-translation.php on line 262
  • Galleri

    Galleri

  • Nedladdningar