Ingredienser
Svampragu
Ett knippe ostronskivling eller annan svamp
1 Selleristjälk
1/2 Rödlök
1 Morot
1 Vitlök
2 dl Rödvin
Minitomater
Timjan
Salt
Svartpeppar
Tomatpure
Olivolja
Leksands Tre Kullor Camelina och Chiafrön
Topping
1/2 dl Rostade solrosfrön
1/2 Rödlök
Olivolja
2 msk Socker
Instruktioner
Svampragu
Hacka lök, vitlök, morot och selleri i små bitar.
Fräs allt tills det är glansigt i en panna med olivolja,
tillsätt svampen som du bryter ner i små bitar.
Rör i tomatpuré och rödvin, låt vätskan reduceras medan
du rör i kryddor och salt.
Topping
Skär rödlöken i strimlor och fräs i panna tills den blir glansig.
Rör i socker tills det smält in i löken.
Du kan behöva tillsätta lite vatten. Låt svalna.
Lägg ljummen svampragu och löktopping på brödet.
Avsluta med solrosfrön.