Varukorg

Ingredienser

Blodapelsin
Endiver
1 kg jordärtskocka, till pålägg
1 nypa salt
1 l vatten eller så att det täcker jordärtskockorna
1 ren burk
Rosépeppar
Leksands Tre Kullor Camelina och Chiafrön

Instruktioner

1.

Koka burken och torka den.

2.

Tvätta och skala jordärtskockorna noga.

3.

Blanda vatten och salt i burken,
lägg i jordärtskockorna så att vattnet täcker dem.
Låt stå under tätt slutet lock i en vecka.

4.

Skala och koka jordärtskockorna tills de är mjuka.

5.

Mosa till en len puré som du brer på knäcket,
addera mjölksyrade jordärtskocksskivor och skivor av apelsin.

6.

Toppa med lite rosépeppar.

7.

För den som inte orkar vänta på mjölksyrningen, pröva att göra en jordärtskocks-puré –
det är också himmelskt gott!