Varukorg

Ingredienser

Fröknäckesnacks Ramslök och Havssalt
Gräddfil
Rökt skarpsill
Ramslök/Vårlök
Majsenamjöl
Smör
Björkblad

Skarpsillen är släkt med sill men inte lika stor. Den passar perfekt som tillbehör på Påskmenyn. Den smörígt krispiga fisken, med syran från gräddfilen och björkbladen är gott till Fröknäckesnacksen med Ramslök och Havssalt. Om jag får tag på ramslök strimlar jag den tunt och lägger på, annars går det lika bra med sallads- eller gräslök.

Ett glas bubbel och lite sol på det.

Hälsningar
Johanna Ljunggren, Detoxlife
Receptkreatör och bloggprofil på Elle

Instruktioner

1.

Lägg några sillar på ett rent hushållspapper i 5 minuter.

2.

Värm en klick smör i stekpannan.
(Jag gillar när det är lite brun-bränt, men det är valfritt)

3.

Vänd skarpsillen i majsenamjöl och stek i ca 2-5 minuter i stekpannan.

4.

Låt sillarna ligga på rent hushållspapper för att rinna av innan
du lägger dem på brödet.

5.

Klicka en sked gräddfil på brödet, en sill, toppa med ramslök och björkblad.
Hittar du inga björkblad så riv lite citronzest för syra.