Varukorg

Ingredienser

Fröknäckesnacks Lök och Surdeg
1 tetra kikärtor
1 st vitlök
1/2 dl olivolja
1 msk tahini
2 msk citronjuice
5 anjovisfiléer i olja
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt (valfritt)

Hummus är en god lättlagad röra till dipp men den passar till det mesta.
Den här hummusen har jag valt att smaksätta med anjovisfiléer och du kan servera den till Fröknäckesnacks och olika grönsaker som du skär i stavar.

Hälsningar
Johanna Ljunggren, Detoxlife
Receptkreatör och bloggprofil på Elle

Instruktioner

1.

Häll bort spadet från kikärtorna
(För extra smak rosta spiskummin och paprikapulver i en torr panna.)

 

2.

Lägg kikärtor, tahini, olivolja, citronjuice, vitlök, kryddor och anjovisfiléer i en mixer.
Mixa tills röran är slät.

3.

Kyl i ca 30 minuter innan du serverar dippen med brödet och grönsakerna.