Varukorg

Vi bakar fortfarande efter samma familjerecept som Jakobs Karin, använde när hon bakade i början av 1800-talet. Men så är vi också leksingar och med dalmasars envishet och traditionskänsla har vi hållit fast vid det enkla och ursprungliga: svensk fullkornsråg, friskt vatten från egen källa, jäst och en nypa salt.

Sedan 1956 värmer vi allt varmvatten och även våra lokaler med spillvärme från ugnarna. I Dalarna har vi fantastiskt mycket förnybar energi, därför driver vi hela vårt bageri med vind och vattenkraft från naturen runt om kring. Sedan 2013 är vi helt fossilfria. 

Av kristallklart vatten bakar man det godaste knäckebrödet. Under vårt bageri rinner Badelundaåsen som vi bakar vårt knäckebröd av. 

Vi älskar det lokala, därför bakar vi vårt goda knäcke med råg som odlas av bönderna i vårt närområde. 

 

Knäckebröd ska vara knäckebröd. Därför bakar vi enbart med naturliga ingredienser och aldrig några tillsatser.