minirutbrun_t.png

Mini Rut

Brungräddat

Mini Rut Brungräddat bakas på samma sätt som Normalgräddat förutom att det gräddas lite längre tid i ugnen. Det gör att brödet blir lite brunare och får en rikare smak. För att göra brödet rutigt naggas det med en speciell kavel. Rutorna jäser upp till luftiga kuddar, som gör brödet mört och frasigt.

Mini Rut är barnens favorit, rolig att bryta i lagom mumsbitar till soppa och fil eller att stoppa direkt i munnen.

minirutbrun_w.jpg

Ingredienser

Fullkornsrågmjöl*, vatten från egen källa, jäst och salt
* svensk sigillråvara

Vikt 200 g

Näringsvärde / 100g

Energivärde350kcal
Fett2,6g
-varav mättat fett0,6g
Kolhydrat64g
-varav sockerarter1,3g
Fiber21g
Protein9g
Salt1,2g

Bild för nedladdning

minirutbrun.jpg