pizza-trikolor.jpg

Trikoloren

Med tomater, sardeller, parmesan och oliver

Värm ugnen till 225 grader. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras. Bred tomatsås över pizzan. Fördela sardeller (hacka dem grovt före om du vill), kapris, oliver, vitlök, tomathalvor och chili över pizzan. Krydda rikligt med nymalen svartpeppar men lite salt (alla ingredienser är så salta i sig). Avsluta med mozzarella bruten i mindre bitar och riven ost. Grädda pizzan i ca 10 minuter. Toppa med strimlad persilja och ruccola. Servera genast.

Ingredienser

1 kaka Knäcke Normalgräddat
1 dl Prostens tomatsås
3 – 4 sardellfiléer i olja
1/2 dl goda svarta oliver
1 msk små kaprisbär
1 liten gul lök olja eller smör att steka i
1 nypa socker urkärnad finhackad chili
1/2 finhackad vitlöksklyfta
4 halverade cocktailtomater
60 g mozzarella
1 dl grovriven ost, gärna Grana Padano blandad med annan ost
Ruccola, flingsalt och nymalen svartpeppar
Smör och olja

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning