Recept - Räkan - ctl00_cph1_prodimg

Räkan

Med vitlök, mozzarella och ricotta

Värm ugnen till 225 grader. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras. Bred tomatsås över knäckebröden. Toppa med lök, finhackad vitlök, basilika samt ricotta som du klickar ut över pizzabitarna. Salta och peppra. Bryt mozzarellan i bitar och toppa bitarna med detta och resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Blanda under tiden samman vitlök, persilja och rivet citronskal till en gremolata. När pizzabitarna är klara strör du över räkor samt gremolata. Servera genast.

Ingredienser

8 bitar Trekant Fyra Sädesslag
1 dl Prostens tomatsås
1 liten gul lök
1 nypa socker smör eller olja att steka i
1/2 dl ricotta
1/2 dl finhackad basilika
60 g buffelmozzarella
1 dl grovriven ost, gärna Grana Padano blandad med annan ost
1 dl finhackad persilja
Rivet skal från 1 liten citron
1 riven vitlöksklyfta
1 näve handskalade räkor
Salt och nymalen svartpeppar
Smör och olja

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning