pizza-pulled-pork2.jpg

Pulled Pork

Med guacamole och picklad lök

Värm ugnen till 225 grader. Börja med den picklade löken som du sedan ska toppa den färdiggräddade pizzan med. Strimla den röda löken så tunt som möjligt och lägg den i en skål. Pressa över limesaft och massera in detta i löken. Låt stå under tiden du gör pizzan. Strimla löken och stek den i olja eller smör med lite socker tills den är mjuk men inte fått för mycket färg. Bred ut tomatsåsen över knäckebrödet. Fördela löken över. Skiva tomaterna och lägg ut dessa. Dra isär köttet med en gaffel och fördela detta över pizzan. Krydda med lite salt och svartpeppar. Bryt mozzarellan i bitar och toppa pizzan med den och resten av den rivna osten. Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kärna och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet med en gaffel och blanda med finhackad chili, rikligt med salt och limesaft. Klicka ut guacamole och fördela picklad lök över den nygräddade pizzan. Avsluta med färsk koriander. Servera genast.

Ingredienser

1 kaka Surdegsknäcke
1 dl Prostens tomatsås
75 g pulled pork
1 liten gul lök
1 nypa socker smör eller olja att steka i
1 tomat 60 g buffelmozzarella
1 dl grovriven ost, gärna Grana Padano blandad med annan ost
1/2 rödlök
Saften från 1 lime
1 avokado
Urkärnad chili
Koriander, salt och nymalen svartpeppar

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning