Lesandsknacke-laxpizza.jpg

Laxpizzan

Med pepparrot, dill och brynt smör

Värm ugnen till 225 grader. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras. Bred tomatsås över knäckebröden. Toppa med lök och lax bruten i bitar och krydda med salt och peppar. Bryt mozzarellan i bitar och toppa pizzabitarna med detta och resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Toppa de färdiggräddade pizzabitarna med plockad dill samt riven pepparrot och citronskal. Avsluta med att ringla brynt smör över. Servera genast.

Så bryner du smör!
Smält smör i en kastull på medelvärme. Håll kastrullen över värmen tills smöret smält och börjar bli gyllenbrunt samt dofta sött och lite nötigt. Rör om i smöret så att det inte bränns. Om smöret snabbt får för mycket färg kan du ta bort kastrullen från värmen och hastigt röra ner ett par klickar kylskåpskallt smör. Låt det smälta smöret stå lite innan du använder det så att eventuella restprodukter från smöret hamnar i botten av kastrullen.

Ingredienser

7– 8 bitar Trekant Normalgräddat
1 dl Prostens tomatsås
75 g varmrökt lax
1 liten gul lök
1 nypa socker smör eller olja att steka i
Flingsalt och nymalen svartpeppar
60 g buffelmozzarella
1 dl grovriven ost, gärna Grana Padano blandad med annan ost
Rivet skal från 1/2 citron
1 1/2 msk brynt smör
Plockad dill
Nyriven pepparrot
Smör och olja

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning