pizza-kalkonen.jpg

Kalkonen

Med äpple, crème fraiche och fransk senap

Värm ugnen till 225 grader. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras. Bred tomatsås över knäckebrödet. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Strimla kalkonen och skär tomaten i skivor. Fördela allt detta över pizzan. Bryt mozzarellan i bitar och toppa pizzan med detta och resten av den rivna osten. Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Rör under tiden samman crème fraiche, dijonsenap och citronsaft till en dressing och smaka av med salt och peppar. Ringla lite av dressingen över den färdiga pizzan och toppa med ruccola. Servera genast.

Ingredienser

1 kaka Havreknäcke
1 dl Prostens tomatsås
3 skivor rökt kalkon
1/2 syrligt äpple
1 tomat
1 liten gul lök smör eller olja att steka i
1 nypa socker
60 g buffelmozzarella
1 dl grovriven ost, gärna provolone blandad med annan ost
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk crème fraiche
1/2 msk dijonsenap
1/2 tsk citronsaft
Ruccola

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning