Recept - Janssons knäckemacka - ctl00_cph1_prodimg

Janssons knäckemacka

Sätt ugnen på 250 grader. Bred knäcket med smör. Varva anjovisfiléer
och tunna skivor av den kalla potatisen på knäcket. Strö över löken och
därefter osten. Vrid några varv på pepparkvarnen. Grädda mitt i ugnen i
ca 5 minuter eller tills osten smält och ytan fått fin färg. Garnera gärna
med hackad persilja eller hackad gräslök.

Tips: Klipp kakan (med sax)
i mindre bitar direkt när du tagit
ut den ur ugnen och den är mjuk.

Ingredienser

1 hel rund kaka Knäcke Normalgräddat
100 g väl avrunnen ansjovisfiléer
1 stor, kokt kall potatis
1 liten finhackad rödlök
2 dl riven Västerbottenost (eller annan lagrad ost)
nymalen svartpeppar
smör

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning