15_DSC_0525.jpg

#15 Två veganklassiker,

av Good Harvest.

Välj mellan avokado toppad med pesto eller smakrik bönröra. 

Vi två är självutnämnda pausmästare. När vi repar eller skriver musik kräver hjärnan mycket energi och många små pauser hjälper oss att hålla fokus. Därför är knäckebröd perfekt när man vill ha något snabbt, enkelt och jättegott. De här mackorna är riktiga klassiker för oss, så det var lätt att bestämma vilka recept vi ville dela med oss av. De är dessutom veganska, lättgjorda och fulla med protein - vilket alltid får en guldstjärna i vår bok!


Så här gör du: 
Good Harvests Avocadoknäcke:
Mosa avokado med en gaffel och blanda med hackade körsbärstomater. Tillsätt peston och krydda efter smak. Servera med mycket babyspenat, körsbärstomater och solrosfrön

Good Harvests Sköna Bönknäcke:
Skölj av bönorna och lägg i matberedare. Pressa vitlöken och lägg i tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa till en slät röra och krydda efter smak. Enkelt! (OBS! Röran är perfekt att spara i kylen och använda som både pålägg och till mat.) Toppa mackan med babyspenat, strimlad soltorkad tomat, böngroddar och solrosfrön.

Tips! Använd gärna veganpesto, antingen hemgjord eller en som är ost- och mjölkfri.

Tips! Det är superenkelt att grodda egna böngroddar. Köp hem torkade mungbönor och grodda loss!

Ingredienser

Good Harvests Avocadoknäcke:
Leksands Havreknäcke
Körsbärstomater
Babyspenat
Rostade solrosfrön
2 avokados
5–6 körsbärstomater
1 msk pesto
En skvätt citronsaft
Havssalt
Vitlökspulver 

Good Harvests Sköna Bönknäcke:
Leksands Havreknäcke
Böngroddar
Rostade solrosfrön
1 paket (400 g) svarta bönor
10–15 soltorkade tomater
1–2 msk olivolja (ju mer olja desto fluffigare)
1 stor näve färska basilikablad
1 liten vitlöksklyfta
En skvätt citronsaft
Cayennepeppar
Havssalt och peppar

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning