17IMG3282.jpg

#17 M&T Professional,

av Matilda och Tora.

Jordnötter, hasselnötter, choklad och kokos. Vad kan gå fel? 

När Tora var i San Fransisco blev hon bjuden på en riskaka vars pålägg var jordnötssmör med kokossmak, toppad med chokladspetsad hasselnötskräm och bananskivor. När hon kom hem ville vi testa tillsammans, men vi tog knäckebörd istället. Och det blev mycket godare ;) Så nu när vi kommer hem, helt slut efter en lång dag i skolan, brukar vi göra vår macka, sätta oss i soffan med datorn och bara ta det lugnt en stund. Det är så vi pausar.


Så här gör du:
Jordnötssmör:
Mixa i en matberedare eller en nötmixer tills nötterna släppt ifrån sig sin olja och bildat ett lent smör. Tillsätt 2 tsk kokosolja och havssalt tills du är nöjd med smaken! 

Chokladspetsad hasselnötscreme:
Rosta hasselnötterna i ugnen i ca 20 minuter, 175 grader. Lossa skalet genom att gnugga nötterna mellan två kökshanddukar. Mixa i en matberedare eller nötmixer (länge) tills nötterna släppt ifrån sig sin olja och bildat ett lent smör. Smaksätt med kakao och honung. 

Ingredienser

Leksands Knäcke Normalgräddat

Jordnötssmör:
I påse jordnötter (ca 250 g), helst osaltade och gärna ekologiska
2 tsk kokosolja
Havssalt

Chokladspetsad hasselnötscreme:
200 g hasselnötter
2 msk kakao
2 msk honung
Eventuellt 1 msk rapsolja


Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning