5_unspecified-11.jpg

#5 Microknäcke,

av Ola Lauritzson.

En snabb varm macka med ett visst sting. 

Att jag gillar knäckebröd är ingen hemlighet - jag har varit med om att ta fram två receptböcker som innehåller olika knäckerecept. Det mest originella var kanske "Knäckepizza" och "Cheese knake"(den senare är en cheese cake med knäcke som bas). Jag gillar knäcke för att det är enkelt, gott och brödet aldrig blir gammalt. Men det är dessutom nyttigt. Bakat på råg, fullproppat med nyttiga fibrer och helt utan socker. Med andra ord äter jag knäcke ofta - och i alla dess former.

Så här gör du:
Bred ut ett tunt lager fransk senap på knäcket.
Lägg på skinka och ost.
Toppa med tomatskivan.
Värm i mikro på full effekt i 30 sekunder.
Dra ett varv med pepparkvarnen över mackan.

 

Tips!
För att göra det lite festligare tycker jag det blir extra gott när jag värmer i ugn eller mikro.

Som den här varma mackan.

Ingredienser

1 skiva knäckebröd
1–2 skivor lufttorkad skinka
3 skivor lagrad ost
1 tomatskiva
1 tsk fransk senap
Svartpeppar 

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning