13_image7.jpg

#13 Himmel och jord,

av Engla.

Sött som det bästa i livet, serverat på våra knäckehjärtan. 

Jag tränar sex dagar i veckan(fotboll och gymnastik) så vardagen är ofta stressig och full av måsten. Därför brukar jag stänga in mig i familjens kök och baka när jag får en stund över! Men om jag inte hinner baka, tar jag gärna en paus med en god knäckemacka. Och den här är min absoluta favorit. 

Så här gör du:
1. Dela upp knäckebrödet i tre delar, två ”hjärtan” var.
2. Bred ut de olika krämerna på respektive del.
3. ”Nötkrämsdelen” fyller du med bananskivor.
4. ”Jordnötssmörsdelen” fyller du med äppelskivor.
5. ”Färskostdelen” fyller du med jordgubbar och hallon i ett fint mönster.
6. Rissla malen kardemumma eller kanel över mackorna

Ingredienser

Leksands Knäckehjärtan
Chokladnötskräm
Bananskivor
Vispad färskost med vaniljsocker
Jordgubbar
Hallon
Jordnötssmör
Äppelskivor
Kardemumma 

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning