16_IMG_2590.jpg

#16 From Fryksås with Love,

av Liselott Länsmans.

 Leksands Rundrut med viltkött, dalabrie, lingon och marinerade granskott. 

Jag är kulande Våmhuskulla som för tolv år sedan flyttade med familjen till Fryksås fäbod och startade Sveriges enda fäbodrelax - ett spa som vi gjort i ett gammalt stall. Här har jag tillsammans med min make Per byggt upp Smidgården och som vi nu också driver med stuguthyrning. I Smidgårdens restaurang & café huserar familjen Lissäng som brinner för god mat och härliga bakverk, allt tillagat från grunden med svenska råvaror.

Min bästa paus är ute i Fryksåsskogen, dit jag helst går varje dag för att må bra. Och sedan en kopp kaffe med min knäckemacka på Smidgården. 

Gör så här:
Ta en bit Leksands Rundrut, bre på fäbodsmör, lägg på en skiva tjälknöl på älg, en bit brie från Hansjö, toppa med lingonmarmelad och Samuels marinerade granskott från Fryksås. 

Ingredienser

 

Leksands Rundrut
Fäbodsmör
En skiva tjälknöl på älg
Brie från Hansjö
Lingonmarmelad
Samuels marinerade granskott från Fryksås

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning