Svenska - Leksands Knäckebröd - familjetradition i sex generationer - ctl00_cph1_f_tre-kullor-eko-hemsida-jpg_slideimg
Svenska - Leksands Knäckebröd - familjetradition i sex generationer - ctl00_cph1_f_tre-kullor-nyheter-hemsida-jpg_slideimg
Tre_Kullor_nyheter_hemsida.jpg

Blåbär och Morot Tre Kullors två nyaste smaker

Vi lanserar nu två nya smakrika tunnknäcken i Tre Kullors sortiment. Blåbär och Kanel samt Morot och Röda Linser. De nya tunnknäckebröden bakas liksom det övriga sortimentet utan onödiga tillsatser för att ta vara på de genuina smakerna i ingredienserna.

Det här är första gången vi lanserar ett tunnknäcke med bär och rotfrukter, vilket gör premiären extra spännande. Inspirationen till den nya smakkombinationerna kom av att vi vill baka tunnknäckebröd med väl avvägda smaker och lokala råvaror som både passar till vinter och vår. Morot och röda linser passar ihop med ostbrickan eller till en mustig soppa. Blåbär och kanel i sin tur är försvinnande gott till fikat eller till en brieost. Båda passar fint på en tur ute i naturen.

Alla knäcken från Tre Kullor, bakas på klassiskt vis i ett så kallat hantverksbageri. Det innebär att brödet bakas i en egen del av bageriet där degen sätts för hand och gräddas på plåtar i konditoriugnar, för att efter gräddning sorteras för hand och sedan packas.

Förutom att det nya tunnknäckebrödet är en delikatess med låg sockerhalt ger också de olika ingredienserna dokumenterat gott skydd som stärker hälsan. Blåbär och morötter är till exempel fulla antioxidanter. Detta medan kanel främjar nivån på blodsockret och linser innehåller protein och fibrer.

Ta en paus, bryt en bit och smaka vårat goda tunnknäcke.

flower1_3.png


 

leksand_jul.jpg

SNABBMAT FRÅN LEKSAND

Här är svenskarnas nya favoriträtt. Snabbmat som är god, kul och enkel. Och nyttig. Med vårt knäckebröd som botten slipper du skicka upp blodsockret på onödiga nivåer. Dessutom tar det bara tio minuter i ugnen. Gör din egen capriciosa, hawaii, tacopizza eller hitta på något helt nytt. Här sätter bara fantasin gränser. Annars kan du använda vårt originalrecept. Garanterat succé och mycket nyttigare än vanlig pizza.

Veckans recept

Svenska - Leksands Knäckebröd - familjetradition i sex generationer - ctl00_cph1_pg61_exwrimg

Räkmackan på knäcke

Blanda räkorna med yoghurt, koriander, sambal oelek, citron, ingefära och honung. Smaka av med ...

Dagens bröd

Svenska - Leksands Knäckebröd - familjetradition i sex generationer - ctl00_cph1_extodaysbreadpg140_extbimg

Tre kullor

Knaprigt tunnknäcke med smak av nässlor och bovete Tre Kullor är ett hantverk och en speciell ...

Svenska - Leksands Knäckebröd - familjetradition i sex generationer - ctl00_cph1_instaicon Instagram